Ved siste London-tur besøkte jeg Primrose bakery som ligger øst for Primrose Hill. Dette er en kjempekoselig kafé med en hyggelig betjening og godt utvalg i fantastisk fristende cupcakes, kaker og kjeks. Å gå inn i denne kafeen var som å komme tilbake til 50-tallet. ALT var gjennomført etter denne tiden, til og med betjeningens frisyrer! SÅåå stilig! Kafeen har også utsalg i Covent Garden, men den har jeg (ennå) ikke besøkt.
Kafeen solgte også oppskriftsbøker og utstyr til baking, det var mye å kikke på her. På veggen hang det et skilt som fikk meg til å flire; "Unattended children will be given espresso and a free kitten". Klar advarsel! :)
Men selv om jeg har smakt mange gode gulrotmuffins i både inn- og utland, så er det fremdeles ingen som har klart å matche min favoritt; muffins bakt på oppskriften til R.O.O.M's gulrotkake. Her kommer oppskriften, nyyyyyt!
3 store egg
2,5 dl nøytral olje
350 gr sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts malt muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 gr hvetemel
100 gr hakket kokesjokolade
400 gr raspet gulrot (50/50 grovt/fint raspet)
1,5 stk raspet eple
Glasur
100 gr romtemperert smør
250 gr melis
200 gr kremost naturell
3 ss vaniljesukker
Egg, sukker og olje piskes til en lys masse, rør så inn de tørre ingrediensene for hånd. Deretter tilsettes sjokoladen og til slutt gulrot og eple, også dette gjøres for hånd.
Deigen fordeles i muffinsformer (fyll i 2/3 av formen). Vil anbefale store muffinsformer/ "Amerikanske". (Ikke alle butikker fører disse, men sist fant jeg på Europris.) Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca. 25 min.
Ingrediensene til glasuren piskes til en deilig ostekrem og smøres på muffinsene når de er avkjølt.
MMmmmmmmm :)
Ps. Dersom du heller vil lage kake, er oppskriften den samme. Bruk da langpanne ca. 20 X 30 cm, steketiden er ca. 60 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar